© Friis-Holm Chokolade A/S · Kattingevej 8, Herslev, 4000 Roskilde, Danmark

info@friisholmchokolade.dk

Læs om Mikkel Friis-Holms vej til verdens bedste chokolade:

 

Støt den lokale kakaobonde og få et bedre produkt

 

Sammen med en delegation fra Danida rejste Mikkel Friis-Holm i starten af det ny årtusinde til Nicaragua for at støtte lokale bønder med knowhow, så de kunne dyrke et bedre produkt, og få en højere pris end den verdensmarkedet ellers ville have tildele dem.

 

 Mikkel havde forinden haft en lille finger med i spillet i den californiske chokoladerevolution, hvor man var begyndt at producere chokolade i en ikke tidligere set uhørt høj kvalitet med nænsomt forarbejdede nyhøstede kakaofrugter.

 

 ”Jeg vidste, at optimering af Post Harvest Processen var altafgørende, for om man kunne hæve kvaliteten i kakaoen. Ja, faktisk i hvilken som helst råvare.”

 

 ”Peter Sisseck tog for eksempel tempranillo-druen, som man tidligere hovedsagligt brugte til bordvin, og skabte en af verdens bedste vine, Pingus, blot ved at håndtere druen med dygtighed og respekt. – Det var det, jeg drømte om at skabe med chokolade.”

 

Egen chokoladefabrik

 

Mikkels mission var lykkedes og bønderne var begyndt at skabe et produkt, der havde potentiale til at blive noget stort.

 

 ”Jeg ventede i spænding på den første sending af den nye kvalitet kakaobønner og havde allerede instrueret en kollega i Frankrig om risteprofil, concheringstid m.m. Jeg var superglad for at kunne smage resultatet af den forskel kakaobønderne allerede havde gjort dengang.”

 

Mikkel vandt sit første verdensmesterskab med Dark Milk 65%, som var produceret i Frankrig, men vidste alligevel, at der var plads til forbedringer og begyndte at drømme om egen chokoladefabrik.

 

Med hjælp fra nærmeste omgivelser, vækstfond og investorer var Friis-Holm Chokoladefabrik en realitet og nu var drømmen om verdens bedste chokolade inden for rækkevidde.

 

 ”Det er absolut intet nemt ved at producere god chokolade, og når du gerne vil skabe noget virkelig unikt, så koster det lidt mere end man overhovedet havde turde frygte. Men heldigvis har verden taget godt imod min chokolade og allerede nu er vi den mest vindende chokoladefabrik nogensinde!”

Mikkel Friis-Holm, Chokolademager